Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έχουν σπάσει τα ρεκόρ..

Μετά τους ποδοσφαιριστές, τους καλαθοσφαιριστές και οι βολεϊμπολίστας προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών.

 
Οι μόνοι που δεν έχουν κάνει ακόμη απεργία στον σύλλογο την φετινή χρονιά είναι οι παγκορασίδες με τις κορασίδες και οι παμπαίδες με τους παίδες.


Οι βολεϊμπολίστας απείχαν για μια ολόκληρη εβδομάδα (5 - 11 Απρίλίου) και εξέδωσαν στις 12/4 σχετική ανακοίνωση:


«Οι αθλητές της ομάδας βόλεϊ του Άρη θέλουμε να ενημερώσουμε φιλάθλους μας πως, εδώ και μια εβδομάδα, απέχουμε από τις προπονήσεις, διότι η διοίκηση είναι ασυνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι μας


Η ομάδα εδώ και τρεισήμισι μήνες έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και, ενώ ήταν φαβορί για υποβιβασμό, έχει ήδη καταλάβει την έκτη θέση και διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη. Αφήσαμε στην άκρη το οικονομικό για να πετύχουμε τους στόχους μας και τα καταφέραμε


Η διοίκηση ξεχνά ότι έχουμε οικογένειες και ζούμε αποκλειστικά από το βόλεϊ. Ήδη, έχουν φύγει οι ξένοι παίκτες για οικονομικούς λόγους. Δόθηκαν λίγα χρήματα σε κάποιους παίκτες και οι υπόλοιποι περιμένουν.


Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο επόμενο παιχνίδι, έχοντας πολύ κακή ψυχολογία και δώδεκα ημέρες χωρίς προπόνηση. Δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας και οι περισσότεροι θα κάνουν Πάσχα χωρίς χρήματα. Ευχόμαστε στον κόσμο μας καλή Ανάσταση».


Ενώ την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη της αποχής (4 Απρίλη) η προπόνηση δεν είχε γίνει σε κανονικούς ρυθμούς.


Ο πρόεδρος του Τ.Α.Π. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις περασμένες δημοτικές εκλογές (ανεπιτυχώς) με την παράταξη του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Νίκος Παπαδόπουλος, (http://aris-autonomen.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html), μετά την ανακοίνωση των παικτών και την γνωστοποίηση του ζητήματος παρέδωσε στον επίσημο ραδιοσταθμό της ομάδας συνέντευξη, ένα μέρος της οποίας παρατίθεται εν συνεχεία:


«Δεν πρόκειται να πούμε σε κανέναν ψέματα (αλίμονο μεταξύ μας). Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τις πληρωμές των παικτών λόγω αδυναμίας της διοίκησης να τους πληρώσει όλους. Κάποιοι πληρώθηκαν και κάποιοι όχι και έτσι υπήρξε η ανακοίνωση των παικτών (αντιγραφή από Γιάννη Κόντη αυτό). Δεν θέλω να δικαιολογηθώ (τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται) λέγοντας για τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν. Οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο».


«Στην ομάδα υπάρχουν και κάποιοι οικογενειάρχες με πολύ περισσότερες ανάγκες και καταλαβαίνετε ότι έχουν και απαιτήσεις. Κάποιοι κάνουν και δεύτερη δουλειά ενώ άλλοι είναι φοιτητές. Αυτό που είπαμε είναι ότι θα δοθούν κάποια χρήματα. Υπήρχε ταμειακό πρόβλημα και δεν έφταναν για όλους, αλλά εντός των ημερών θα πληρωθούν όλοι βάσει των συμφωνιών που είχαμε κάνει».


«Πρέπει να πούμε ότι το μπάτζετ που έχουμε κάνει φέτος είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλες χρονιές. Απλώς τα χρήματα που αναμένουμε από συγκεκριμένες πηγές, είναι αυτά που θα καλύψουν και τις υποχρεώσεις».


«Αν θέλουμε να παίρνουμε τίτλους και διακρίσεις χρειάζονται και χρήματα. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε κάποιο τμήμα είναι καλοδεχούμενος (αντιγραφή από Γιάννη Κόντη). Στο πλαίσιο του αθλητισμού και δη του ερασιτεχνικού πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να βγάλουμε αθλητές, αλλά και για να είναι βιώσιμα τα τμήματα. Είναι μονόδρομος και θα πρέπει να αλλάξουμε την άποψη και τη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να διοικούνται αυτά τα τμήματα και το ποιος είναι ο στόχος για το μέλλον (αντιγραφή από Γιάννη Κόντη)».


«Άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο, άλλο η ΚΑΕ και άλλο ο ΑΣ. Με τα μέσα που διαθέτουμε έχουμε κάνει και τις αντίστοιχες ομάδες. Είμαστε εθελοντές (τα ευκόλως νοούμενα πρέπει παραλείπονται) και προσπαθούμε μέσα στα όρια της λογικής να βοηθήσουμε το κάθε τμήμα».


Αλλά επειδή η ιστοσελίδα έχει και χιουμοριστικό χαρακτήρα παραθέτουμε όσα δήλωσε στις 4 Απριλίου ο πρόεδρος του Τ.Α.Π. σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό:


«Δεν υπάρχει αποχή. Χθες έγινε κανονικά η προπόνηση. Ότι υπάρχουν προβλήματα το δέχομαι. Δεν ξέρω ποιος επικοινώνησε και είπε για αποχή αλλά χθες έγινε κανονικότατα προπόνηση. Δεν ξέρω ποιος θέλει να δημιουργήσει θέμα. Υπάρχουν σίγουρα πάντως οικονομικά θέματα».


Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις την επομένη ημέρα, 5 Απριλίου (1η ημέρα επίσημης αποχής), του τιμ μάνατζερ του τμήματος και αντιπροέδρου και ταμία του Α.Σ., Κώστα Ευθυμιάδη:


«Η ομάδα μας είναι καλά. Η ψυχολογία των παιδιών είναι καλά. Ακούστηκαν κάποια πράγματα αυτές τις μέρες για το τμήμα βόλεϊ αλλά δεν ισχύουν».




Στις 4 Απριλίου ο κεντρικός της ομάδας, Μάριο Ζέλιτς, έλυσε την συνεργασία του με την διοίκηση ή αλλιώς πήρε «άδεια» για να επισκεφτεί την οικογένεια του, κατά τα επίσημα και ανεπίσημα μέσα μαζικής ενημέρωσης του συλλόγου. Κάτι που συνέβη και μια εβδομάδα νωρίτερα με τον πασαδόρο της ομάδας, Ιβάν Μποϊκοβιτς. Και οι δύο δεν πρόλαβαν να κλείσουν τρεις μήνες παρουσίας στο σύλλογο.


Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αποχώρησαν και ο Θάνος Τερζής που διένυε τον 5ο χρόνο στην ομάδα, ο Μιχάλης Σαρικεΐσογλου που διένυε τον 3ο, ο Μάρκο Σάμαρτζιτς με 2 χρόνια παρουσίας, ο Γιάννης Τακουρίδης επίσης με 2 και ο Ιβαΐλο Μπαρούτοφ.


Με τον Γιάννη Τακουρίδη να δηλώνει κατά την αποχώρηση του:


«Χωρίσαμε φιλικά. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν πολλά προβλήματα. Η κατάσταση γινόταν συνεχώς χειρότερη και όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την ρήξη». 


Οι λόγοι των συνεχόμενων σούρτα φέρτα την φετινή χρονιά δεν είναι παρά οικονομική... αφού ο καρκίνος που μαστίζει τον σύλλογο έχει κάνει μετάσταση σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.




Η διοίκηση βέβαια μιλούσε για «κορεσμό», «αγωνιστικούς» λόγους, για παίκτες που έφυγαν από την ομάδα πληρωμένοι και τα τοιαύτα.


Αλλά προφανώς οι τόσες αποδεσμεύσεις έγιναν για να εξοικονομηθούν χρήματα, αφού πρώτα τους έκοψαν τα δεδουλευμένα τους και τα υπόλοιπα τα αναζητούν ακόμα.


Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην πασαδόρος της ομάδας, Θάνος Τερζής, έκανε μέσα στον Απρίλιο μέσω δικηγόρων του διαταγή πληρωμής των δεδουλευμένων του.