Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Πειθαρχική δίωξη.

Πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της Π.Α.Ε. Εργοτέλη, Απόστολου Παπουτσάκη, άσκησε την περασμένη Τρίτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κώστας Πετρόπουλος, εξαιτίας δηλώσεων του πρώτου σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 20 Απριλίου όπου έκανε λόγο μεταξύ των άλλων για σκάνδαλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.


Ακολουθεί μέρος των όσων είπε ο τέως πρόεδρος της Σούπερ Κλίκας, μιας και την περασμένη Δευτέρα παραιτήθηκε από το πόστο του και προκάλεσαν την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα:


«Και πρωθυπουργός να γινόμουν κανένας δεν θα μου άλλαζε την φιλοσοφία που έχω. Εγώ προσωπικά για παράδειγμα δεν γνωρίζω ποιος είναι ο κύριος Δούρος, γιατί πιστεύω ότι είναι θέμα της ΕΠΟ να τον γνωρίζει. Μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά είναι αυτή η φιλοσοφία μου. Μπορεί η άλλοι να έχουν άλλη φιλοσοφία..».


«Έχουμε ένα πρωτάθλημα που μας αξίζει για αυτό που είμαστε. Εγώ όταν βγήκα πρόεδρος είπα ότι αυτοσκοπός μου είναι να καταλάβει και να πιστέψει ο λαός ότι μπαίνοντας στο γήπεδο βλέπει αυτό συμβαίνει πραγματικά. Δυστυχώς πολλά γίνονται έξω από το γήπεδο και η κατάσταση αυτή συνεχίζει και ισχύει. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση. Έρχονται στα αυτιά μου οι συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 μέρες και έχω τρελαθεί».


«Εμένα ότι μου έκαναν μου το έκαναν. Εγώ θα κατέβω στην Ξάνθη ως Εργοτέλης να παίξω την μπάλα μου για να κερδίσω και αν ο Άρης κερδίσει την Κέρκυρα έχει καλώς, αλλιώς θα πέσουμε κατηγορία. Έτσι απλά. Το γεγονός όμως ότι πολλά παίζονται στο παρασκήνιο με γεμίζει οργή. Απορώ πως δεν έβγαλαν όλους τους παίκτες του Άρη προχθές με τον Παναιτωλικό. Είναι για γέλια η κατάσταση».

  
«Αν εμείς οι ίδιοι απογοητεύουμε αυτό που πουλάμε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Έγιναν 2-3 σκάνδαλα φέτος καραμπινάτα».


«Τα σκάνδαλα που έγιναν είναι πολλά αλλά κάποια βγάζουν μάτια. Η ιστορία είναι για γέλια. Εμείς που πληρώνουμε κανονικά θα πρέπει να πάμε στα σπίτια μας και να αφήσουμε τους άλλους να κάνουν ότι κάνουν».


Όσα είπε είναι κατατάλλα γνωστά αν και δύσκολα «αποδείξιμα» στις αίθουσες των δικαστηρίων. «Γνωστά» δεν είναι βέβαια για τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Σούπερ Λίγκα, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.. 


Ασχέτως αν το κίνητρο που τον οδήγησε να κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι ο υποβιβασμός της ομάδα του, έχουν μια ιδιάζουσα σημασία γιατί προέρχονται από έναν άνθρωπο που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρόσφατα μέσα στις τάξεις της παράγκας.


Η «αξιοπιστία» και η «τιμή» του συστήματος και του ποδοσφαιρικού προϊόντος πρέπει να προστατευθούν, γι΄αυτό είναι εδώ οι πειθαρχικές επιτροπές με το νομικό οπλοστάσιο τους έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ασκήσουν διώξεις σε όσους «λερώνουν» και «λασπολογούν» αναπόδεικτα. 


Αυτό βέβαια γίνετε κατά κόρον κατά την διάρκεια της χρονιάς σε όσους καταφερθούν π.χ. ενάντια στην διαιτησία, όπως η Π.Α.Ε. Ξάνθη που στα τέλη Μαρτίου σε ανοικτή επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Γιώργο Δούρο που ήταν υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών, έκανε λόγο για «δεν είναι τυχαίο που στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια, η ομάδα έχει αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής», με αποτέλεσμα και με βάση τα λεγόμενα αυτά να δεχτεί στις αρχές Απριλίου την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κώστα Πετρόπουλου.