Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Αύξηση σχεδόν 50% στις ετήσιες απολαβές του θα λάβει ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος, μετά από απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του προέδρου της Σοφοκλή Πιλάβιου. 




Από 450 χιλιάδες ευρώ που ήταν μέχρι τώρα ο μισθός του θα φτάσει τις 650.000 ενώ το συμβόλαιο του θα κοστίσει συνολικά 900 χιλιάδες ευρώ.


Εξαιτίας τον αντιδράσεων που υπήρξαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. δικαιολόγησε πως τα χρήματα δεν θα δοθούν από την επιχορήγηση της πολιτείας προς την ΕΠΟ, αλλά από τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει η Ομοσπονδία από την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του EURO 2012 από την ΟΥΕΦΑ.




Αντίδραση υπήρξε και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας που ανέφεραν πως είναι προκλητικό μέσα σε περίοδο κρίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός να πάρει τέτοια αύξηση και πρότειναν να περαστεί «επικοινωνιακά» προς τα έξω η αύξηση στις απολαβές σαν ένα μπόνους!!! 



Μακριά από τον θαυμαστό προβεβλημένο κόσμο της Ε.Π.Ο. της ΟΥΕΦΑ και των μουντιάλ, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανακοίνωσε στις 4 Απριλίου την παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό εξαιτίας των περικοπών που έχει υποστεί η ομοσπονδία τα τελευταία δύο χρόνια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού των Παύλου Γερουλάνου, Γιώργου Νικητιάδη και Παναγιώτη Μπιτσαξή.




Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας ανέφερε πως:


«Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ δε πάρθηκε για να πιέσουμε ή να εκβιάσουμε, είναι το αδιέξοδο που δε μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τους αγώνας. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο».


«Ακόμη κι αν δεν κάναμε αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε αγώνες. Χρωστάμε χρήματα στις Ενώσεις και στα σωματεία από τους περσινούς αγώνες».


«Από την άλλη υπάρχει και πρόβλημα ροής των χρημάτων. Μέσα στο 2012 έχουμε πάρει έναντι μόλις 400.000 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων και του υγειονομικού προσωπικού». 


«Στα 15 χρόνια που βρίσκομαι στην ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Όλα τα χρόνια περιορίζαμε δαπάνες. Το 2011 πήγαμε σε ένα ακόμη πρόγραμμα περικοπών, όπως και το 2012 με περικοπή χρημάτων σε υπαλλήλους, αθλητές και προπονητές. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε γιατί βλέπουμε πως η κατάσταση στην κοινωνία είναι γενικώς δύσκολη, αλλά περιμέναμε ίση μεταχείριση. Βλέπουμε ότι υπάρχει επιλεκτική και αδιαφανής πολιτική από την ΓΓΑ, που δεν υπακούει στο δίκαιο».