Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Νίκη δεν σημαίνει απλά 3 βαθμοί .

Εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην ομάδα μας ειδικότερα τα 3-4 τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει καινούργιες αντιλήψεις σχετικά με το σκοπό του ποδοσφαίρου , την αξία της νίκης , το νόημα του αγώνα . Αντιλήψεις που σε μεγάλο ή μικρό βαθμό απουσίαζαν παλιότερα .

Το μόνο που μετράει ποια σε αντίθεση με παλιότερα είναι η κατάκτηση των 3 βαθμών . Το μόνο που αξίζει ποια είναι να συγκεντρώσεις όσους βαθμούς μπορείς περισσότερο έτσι ώστε να κατακτήσεις μια από τις προνομιούχες χρυσοφόρες θέσεις που οδηγούν στον πακτωλό των χρημάτων του τσάμπιονς λίγκ . Εκεί οφείλετε και το παράξενο φαινόμενο που παρατηρείται μια ομάδα να πανηγυρίζει λες και κατέκτησε το πρωτάθλημα , αν πάρει στο τέλος της χρονιάς τη 2η ή την 3η θέση . Έτσι είτε νικήσεις τον Εργοτέλη είτε τον Π.α.ο.κ το ίδιο κάνει αφού όλες οι νίκες μετράνε τρεις βαθμούς . Όλοι οι αγώνες έχουν την ίδια αξία σύμφωνα με την νέα ωφελιμιστική , χρησιμοθηρική , αντίληψη του ποδοσφαίρου . Το μόνο που μετράει είναι το υλικό , χρηματικό κέρδος που θα αποκομίσεις στο τέλος της χρονιάς , αν καταφέρεις βέβαια να φτάσεις ψηλά .

Σε πείσμα των καιρών και αρνούμενοι να αποχωριστούμε τον τρόπο που μεγαλώσαμε και ας μας πούνε ρομαντικούς , γραφικούς , οπισθοδρομικούς , για εμάς ο αγώνας συνεχίζει να έχει βασικά έναν συμβολικό αξιακό χαρακτήρα . Τα χαρακτηριστικά με τα οποία μεγαλώσαμε και ανατράφηκαν γενιές και γενιές . Το κύρος , το γόητρο , η φήμη , παραμένουν για εμάς η σημαντικότερη πλευρά της νίκης . Το αυριανό παιχνίδι μαζί με κάποια άλλα μέσα στη χρονιά είναι πάνω απ’όλα ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για το σύλλογο , αποτελούν την ζωντανή ένδοξη ιστορία της ομάδας . Καθώς και μέρος της ιστορίας της ίδιας της πόλης , των ιδιαιτεροτήτων της , της καθημερινότητα μας . Μας αρέσει πολύ όταν μετά από μια νίκη της ομάδας μας εναντίον του αιώνιου αντίπαλου ξαφνικά κλείνουν τα τηλέφωνα , κάνουν να εμφανιστούν μια εβδομάδα , αλλάζουν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούν στο δρόμο περπατώντας με σκυμμένο κεφάλι . Γουστάρουμε το ότι είναι σε υπερένταση , νιώθουν ντροπή και είναι εξοργισμένοι , μη μπορώντας να χωνέψουν την ήττα της ομάδας τους . Το πείραγμα και η καζούρα ανήκουν μέσα στη μαγεία του ποδοσφαίρου και του παιχνιδιού .

Ας μην γελιόμαστε ο αυριανός αγώνας με τον αιώνιο αντίπαλο και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι τα δύο κορυφαία ντέρμπι με ξεχωριστή σημασία . Γι’αυτό απαιτούμε πάση θυσία την νίκη στην αυριανή αναμέτρηση , αλλιώς να μην έχουν τα μούτρα να εμφανιστούν ξανά στο γήπεδο Χαριλάου . Επειδή η ιστορία δεν είναι σκόνη , βαδίζουμε στα βήματα που χάραξαν οι Αγγέλου Γιάννης , Κλεάνθης Βικελίδης , Αμπραχαμιάν , Σταυράκμπεης , Συρόπουλος , Αλεξιαδης , Κούης και πολλοί άλλοι ...

1 σχόλιο:

oldschool1914 είπε...

δεν θα πω οτι δεν προσπα8ησαν...αλλα ελειπαν πολλα στοιχεια για να χτυπησεις ενα τετοιο ματς.και ο πολατιαν νομιζω εβαλε το χερακι του.Νομιζω μεχρι το 20 το παοκ ηταν για 2 κιτρινες.Επισης φαουλ δεν υπηρχε στο φαουλ του γκολ..με τιποτα.Αντε να δουμε..ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ